Bodorrózsa antioxidáns hatásai

Ma már számos antioxidáns hatású vitaminokat és gyógynövényeket ismerhetünk. De, miért is vannak jótékony hatással a szervezetre ezek az anyagok? Elsődlegesen az antioxidánsoknak köszönhetően elpusztíthatók a szervezetben megtalálható káros szabad gyökök. Azonban itt fontos megjegyezni, hogy a szabad gyökök esetén sem beszélhetünk általánosságban káros szabad gyökökről, így érdemes egy kicsit tisztázni ezt a témakört.

Szabad gyökök szerepe a szervezetben

  • A szervezet maga is termel szabad gyököket védelmi funkcióból, hiszen ezek segítségével elpusztíthatók az egyes kórokozók. Tehát a szabad gyökök egy része a szervezet önfenntartó rendszerében játszanak fontos szerepet.
  • Továbbá a szabad gyököknek egy része a véralvadás és a vérnyomás szabályzását támogatják.

Vagyis elmondható, hogy a szabad gyökök egy részére szüksége van a szervezetünknek, így a kulcsszó talán az egyensúly, amely ha felborul, vagyis túl sok szabadgyök keletkezik, akkor a szervezet károsodik. A szervezeten belül a túl sok szabad gyök betegségek kialakulásához vezethet. Ezt az egyensúlyt tarthatjuk fent antioxidánsok segítségével a különféle betegségek megelőzése érdekében.

Antioxidánsok

Az antioxidánsokat két különböző csoportra oszthatjuk, vannak ugyanis az exogén antioxidánsok és az endogén antioxidánsok. Az exogének a táplálékkal bevitt vegyületek, az endogén antioxidánsokat pedig a szervezet önmagának termeli. Az exogén vagyis a táplálékkal bevitt antioxidánsok jóval szélesebb védőfunkcióval rendelkeznek, mint társaik. Tehát az antioxidáns hatással rendelkező gyógynövények és vitaminok bármelyike nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára.

Bodorrózsa

A mediterrán bodorrózsa sokoldalú gyógyhatásai mellett kiváló antioxidáns hatásokkal is rendelkezik, amelynek köszönhetően segítségével az emberi szervezet megszabadítható a káros szabadgyököktől. Tehát különböző betegségek kialakulási kockázata is csökkenthető.

A bodorrózsa növényről napjainkban egyre több kutatási eredmény olvasható, hiszen sokan a megmentőként gondolnak rá. Lehetséges, hogy magyar felfedezésnek köszönhetjük majd a megoldást a koronavírus megfékezésére, olvashatjuk a medicalonline oldalán. A vírusos megbetegedésekről tudható, hogy antibiotikummal nem kezelhetők, így a védőoltás jelenti a megoldást ellenük. Azonban lehet, hogy most egy gyógynövény lesz a megmentő? Az igazság még várat magára, azonban a tanulmányok igazán kecsegtetők a hírrel kapcsolatosan.

http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/gyogynoveny_kombinacio_sars_cov_2_fertozes_ellen

Egy magyar kutatócsoport vizsgálatai szerint a mediterrán bodorrózsa kivonat szövettenyészeteken gátolja az új koronavírus szaporodását, valamint pozitív irányban befolyásolja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is, írja az OTSZ Online.

Mindenesetre egy biztos a bodorrózsa hatékonyan képes fellépni a köhögés csillapításában, valamint a megfázásos és influenzás tünetek enyhítésében.

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

-12% Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

Bodorrózsa, Cistus incanus: gyógynövényként a leveleket hasznosítjuk. Magas a polifenol tartalma, baktérium- és vírusölő hatása van. Náthás időszakban jó immunerősítő. 

Ár: 780 Ft
890 Ft
Megnézem
Legnépszerűbb

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

-15%  Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés

Ár: 3390 Ft
3990 Ft
Megnézem

S.Bernhard Bodorrózsa(cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

-29% S.Bernhard Bodorrózsa (cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

Bodorrózsa a vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére ajánlott elsősorban. Bodorrózsa (Cistus Incanus ) kivonatot, Acerolából származó természetes C-vitamint és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 4990 Ft
6990 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-67% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 2990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!