Bodorrózsa rendelése

Flavonoidok és polifenolok a bodorrózsában

A bodorrózsa egy igazán sokoldalú gyógynövény, amely egészségügyi előnyei mellett megmentő is lehet az új koronavírus kezelésében. Így aztán érdemes átnézni ennek a nagyszerű gyógynövénynek az összetevői, amelyeknek pozitív hatásai is köszönhetők.

Dr. Balázs Anna, a CMC Déli Klinika® vezérigazgatója a következőket nyilatkozta a bodorrózsa kivonat hatásmechanizmusáról: "...a növény nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, amelyek gátolják a vírusok felszínén található neuraminidáz enzimet és így a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni. E hatásuk révén megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását és szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit. A polifenolok antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk révén segítik a szervezet védekezőképességét, növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét, és baktérium ellenes hatással is rendelkeznek."

A bodorrózsa hatásai és felhasználása röviden:

  • hatékonyan alkalmazható influenza és megfázás esetén
  • nyákoldó hatása lévén pozitív segítség köhögésnél, valamint hörghurutnál egyaránt - antioxidáns hatású, amelynek számos jótékony hatása tulajdonítható
  • káros szabadgyök fogó
  • támogatja az immunrendszer megfelelő működését
  • gyulladáscsökkentő hatása jótékony a reumás megbetegedések esetén
  • antibakteriális és antivirális hatású
  • salaktalanít
  • pozitív hatással van az idegrendszerre
  • előnyösen alkalmazható a bőr öregedési folyamatainak lassítására

A bodorrózsa ezen tulajdonságai a kiváló összetételének köszönhető, hiszen a növény gazdag flavonoidokban és polifenolokban egyaránt. Mit is kell tudni erről a két vegyületről?

Flavonoidok

A flavonoidok többnyire növényekben megtalálható vegyületek, amelyeket a növények valójában életük meghosszabbítására állítanak elő. A csapadékhiány, vagy a magas hőmérséklet is stressz hatást válhat ki a növényeknél, így ezek ellen nyújthatnak védelmet a flavonoidok. A magas flavonoid tartalmú növények, valamint étrend-kiegészítők fogyasztása egészségünk megőrzése érdekében javasolt. Hiszen a flavonoidok bizonyítottan pozitív hatással vannak az emberi szervezetre, így az egészség megőrzésére is.

  • erős antioxidáns hatásúak, így megkötik a káros szabad gyököket
  • immunerősítő
  • gyulladáscsökkentő hatás
  • érfalak és a szívműködés támogatása

Polifenolok

A leggyakoribb antioxidánsok a polifenolok, amelyek eltérő élettani hatással rendelkező vegyületek. Számos élelmiszer tartalmazza ezeket a vegyületeket, de elsősorban az antioxidáns hatású növényekben találhatóak meg, így rendelkezik a bodorrózsa is polifenol tartalommal.

Polifenolok hatásai az emberi szervezetre:

  • hatékonyak a csontritkulás ellenei védelemben
  • a neurológiai betegségek kialakulásának megelőzésében hatékonyan alkalmazhatók
  • javítják a vérkeringést, valamint a sejtek közötti kommunikációt
  • pozitív hatásúak a szív- és érrendszer működésére
  • pozitívan hatnak a vérnyomás stabilizálására
  • lassítják a bőr öregedési folyamatait

Továbbá a polifenolokról elmondható, hogy képesek hatékonyan javítani a szervezet általános egészségi állapotát, amelyre napjainkban rendkívül nagy szüksége van mindenkinek.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!