Vírusok ellen

A vírusok ellen már régóta küzd az emberiség. Számos vírus ellen kapunk védőoltásokat, azonban egyre gyakrabban jellennek ma már meg új vírusok, amelyek ellen még nem vagyunk védve. De a pánik egyik esetében sem segít. Mi lehet a megoldás? Lehetséges egyes vírusfertőzések kialakulásának kockázatát csökkenteni?

Ma már mindenki ismeri az alapvető járványügyi szabályokat, a maszk hordásának szabályait, de érdemes egy kicsit az alapvető egészségünkre is koncentrálni és középpontba helyezni az immunrendszerünk támogatását. Erre pedig számos lehetőségünk van.

Immunrendszer működése

Az immunrendszer az a szervrendszer, amely részt vesz a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Fő feladata a saját felismerése az idegen anyagok mellett, továbbá az idegen anyagok megsemmisítése és eltávolítása. Az immunitásnak két fajtása ismert, lehet ugyanis szerzett és velünk született. Mindenkinek megvan a saját immunerősítő praktikája, valaki erre, valami arra esküszik.

A bodorrózsa napjaink nagy felfedezettje a koronavírus kapcsán, hiszen mára több helyen is olvashatjuk ezen vírus ellen kifejtett hatásait. Kiváló immunerősítő, antioxidáns hatású, továbbá hatékonyan alkalmazható a köhögés és a hörghurut során, hiszen nagyszerű nyákoldó tulajdonsággal rendelkezik.

A bodorrózsa készítmények fogyasztása mellett vitaminokhoz is nyúlhatunk, ha az immunrendszer támogatása és erősítése a cél. A megfázásos és influenzás tünetek megjelenésével az első, ami a legtöbb ember eszébe szokott jutni az a C-vitamin, másnéven aszkorbinsav.

C-vitamin - D-vitamin

Az egyik legismertebb és talán legtöbbünk által fogyasztott étrend-kiegészítő vitamin, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Vízben oldódó vitaminok közé sorolható, amely azt jelenti, hogy a szervezet nem képes tárolni, így folyamatos pótlása szükséges.

Előnyei:

 • erős antioxidáns
 • rendszeres fogyasztásával betegségek kialakulása előzhető meg
 • javítja és képes fokozni is a kollagén termelődést
 • fontos szerepe van a testsúlykontrollban
 • elengedhetetlen egyes szervek tökéletes működéséhez
 • immunrendszer erősítő

A C-vitamin mellett azonban ismert még egy vitamin, amely elengedhetetlen az immunrendszerünk számára. Ez pedig nem más, mint a napfény vitaminjának is nevezett D-vitamin. Sokan a csontrendszert befolyásoló vitaminként tartja számon, azonban a D-vitamin amellett, hogy fontos szerepet játszik az immunerősítésben képes hozzájárulni a különféle vírusos megbetegedések megelőzéséhez is.

D-vitamin hatásai:

 • nélkülözhetetlen az erős csontozat és vázrendszer kialakításához
 • időskorban a D-vitamin hiánya vezethet csontritkuláshoz, amely sorozatos csonttöréseket is okozhat
 • a D-vitamin megfelelő szintje a szervezetben összefüggésbe hozható a fogak épségével és a szuvasodással is
 • hatásos lehet a pikkelysömör ellen
 • elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, továbbá betegségek megelőzéséhez

Tehát a legfontosabb, hogy az egészségünk megőrzése érdekében tartsuk szem előtt az immunrendszerünk megfelelő működésének támogatását. Ehhez pedig könnyedén beszerezhetjük a bodorrózsa termékeket, valamint különféle vitaminok egyaránt. 

Bővebben a bodorrózsáról

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

A magas antioxidáns-tartalmú bodorrózsa levél teája baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik.  

Ár: 780 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem

Herbiovit ImmuneHerbaforte kapszula 60db

Herbiovit Immune Herbaforte kapszula 60db

Speciális immunvédő étrend-kiegészítő készítmény vitaminokkal és növényi kivonatokkal, bodorrózsával és bíbor kasvirággal.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!