Vírusok ellen

A vírusok ellen már régóta küzd az emberiség. Számos vírus ellen kapunk védőoltásokat, azonban egyre gyakrabban jellennek ma már meg új vírusok, amelyek ellen még nem vagyunk védve. De a pánik egyik esetében sem segít. Mi lehet a megoldás? Lehetséges egyes vírusfertőzések kialakulásának kockázatát csökkenteni?

Ma már mindenki ismeri az alapvető járványügyi szabályokat, a maszk hordásának szabályait, de érdemes egy kicsit az alapvető egészségünkre is koncentrálni és középpontba helyezni az immunrendszerünk támogatását. Erre pedig számos lehetőségünk van.

Immunrendszer működése

Az immunrendszer az a szervrendszer, amely részt vesz a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Fő feladata a saját felismerése az idegen anyagok mellett, továbbá az idegen anyagok megsemmisítése és eltávolítása. Az immunitásnak két fajtása ismert, lehet ugyanis szerzett és velünk született. Mindenkinek megvan a saját immunerősítő praktikája, valaki erre, valami arra esküszik.

A bodorrózsa napjaink nagy felfedezettje a koronavírus kapcsán, hiszen mára több helyen is olvashatjuk ezen vírus ellen kifejtett hatásait. Kiváló immunerősítő, antioxidáns hatású, továbbá hatékonyan alkalmazható a köhögés és a hörghurut során, hiszen nagyszerű nyákoldó tulajdonsággal rendelkezik.

A bodorrózsa készítmények fogyasztása mellett vitaminokhoz is nyúlhatunk, ha az immunrendszer támogatása és erősítése a cél. A megfázásos és influenzás tünetek megjelenésével az első, ami a legtöbb ember eszébe szokott jutni az a C-vitamin, másnéven aszkorbinsav.

C-vitamin - D-vitamin

Az egyik legismertebb és talán legtöbbünk által fogyasztott étrend-kiegészítő vitamin, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Vízben oldódó vitaminok közé sorolható, amely azt jelenti, hogy a szervezet nem képes tárolni, így folyamatos pótlása szükséges.

Előnyei:

 • erős antioxidáns
 • rendszeres fogyasztásával betegségek kialakulása előzhető meg
 • javítja és képes fokozni is a kollagén termelődést
 • fontos szerepe van a testsúlykontrollban
 • elengedhetetlen egyes szervek tökéletes működéséhez
 • immunrendszer erősítő

A C-vitamin mellett azonban ismert még egy vitamin, amely elengedhetetlen az immunrendszerünk számára. Ez pedig nem más, mint a napfény vitaminjának is nevezett D-vitamin. Sokan a csontrendszert befolyásoló vitaminként tartja számon, azonban a D-vitamin amellett, hogy fontos szerepet játszik az immunerősítésben képes hozzájárulni a különféle vírusos megbetegedések megelőzéséhez is.

D-vitamin hatásai:

 • nélkülözhetetlen az erős csontozat és vázrendszer kialakításához
 • időskorban a D-vitamin hiánya vezethet csontritkuláshoz, amely sorozatos csonttöréseket is okozhat
 • a D-vitamin megfelelő szintje a szervezetben összefüggésbe hozható a fogak épségével és a szuvasodással is
 • hatásos lehet a pikkelysömör ellen
 • elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, továbbá betegségek megelőzéséhez

Tehát a legfontosabb, hogy az egészségünk megőrzése érdekében tartsuk szem előtt az immunrendszerünk megfelelő működésének támogatását. Ehhez pedig könnyedén beszerezhetjük a bodorrózsa termékeket, valamint különféle vitaminok egyaránt. 

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

-12% Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

Bodorrózsa, Cistus incanus: gyógynövényként a leveleket hasznosítjuk. Magas a polifenol tartalma, baktérium- és vírusölő hatása van. Náthás időszakban jó immunerősítő. 

Ár: 780 Ft
890 Ft
Megnézem
Legnépszerűbb

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

-15% Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés

Ár: 3390 Ft
3990 Ft
Megnézem

S.Bernhard Bodorrózsa(cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

-29% S.Bernhard Bodorrózsa (cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

Bodorrózsa a vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére ajánlott elsősorban. Bodorrózsa (Cistus Incanus ) kivonatot, Acerolából származó természetes C-vitamint és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 4990 Ft
6990 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-67% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 2990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!